Razend populair sociaal medium TikTok maakt megagroei door

Met zo’n 800 miljoen gebruikers wereldwijd, waarvan 4,5 miljoen in Nederland, is TikTok in de wereld van sociale media niet meer weg te denken. De app waarop korte filmpjes worden gedeeld, is het snelstgroeiende mediaplatform van dit moment. Wat maakt TikTok zo populair en wie zijn de sterren?

Ruim 400.000 likes voor een filmpje van nog geen vijftien seconden waarin hij in zijn slaapkamer danst en bijna 800.000 voor de boodschap waarin hij zichzelf qua looks met acteur Leonardo DiCaprio vergelijkt. Veel? De video waarin hij speelt dat hij bij een vriendin logeert en door haar broer wordt betrapt, leverde maar liefst 3,3 miljoen likes op. Duizelingwekkende cijfers, maar Markie Lucas, echte naam Mark Werkhoven, is ze inmiddels gewend. De Utrechter heeft in de loop der jaren meer dan 221 miljoen likes en 6,5 miljoen fans verzameld. De TikTokker die zijn leeftijd niet wil vertellen („Leuk als dat een mysterie blijft”) is daarmee een van de succesvolste Nederlandse TikTokkers van dit moment.

Markie Lucas wordt sinds kort bijgestaan door Joey Scheufler (42), TikTok-expert en sinds 2016 oprichter van Prappers Media Groep. Met zijn bedrijf koppelt hij bedrijven en TikTok-influencers. Momenteel heeft Scheufler met Prappers zo’n honderd Tiktokkers onder zijn hoede.

Lees verder bij de Telegraaf