Jan Slagter voelde zich criminieel bij EenVandaag

Jan Slagter is niet blij hoe EenVandaag van AvroTros hem heeft behandeld. Omroep MAX-baas Jan Slagter werd op het matje geroepen in het programma omdat zijn verpleeghuis behoorlijk kritiek heeft gekregen van de Inspectie. Op NPO Radio zegt hij wat hij van zijn item bij EenVandaag vind: “Ik heb ook links en rechts gehoord van: we willen Jan Slagter even pakken. Hoe komt EenVandaag bij dat rapport wat al weken op de site van het IGZ staat? Hoe komen ze er nou bij omdat ineens naar boven te lichten? Dat vind ik gek, ja.”

Jan voelde al dat het foute boel was toen hij de studio in liep:”Ik kwam daar naar binnen en het leek wel alsof ik bij een politiebureau naar binnen liep. Er was een sfeer. Ik kon geen zin afmaken of. Er was wel heel veel druk. Het is niet de grootste familie van Nederland en het was op dat moment ook niet de gezelligste familie van Nederland. Zullen we het daarbij houden?”

EenVandaag reserve hoofdredacteur Jeroen Illy reageert ook op Radio 1: “We hebben een reportage over dit verpleegtehuis gemaakt, omdat het van Jan Slagter is. Hij steekt zijn nek uit, wil alles beter doen en nu ligt er een kritisch rapport op tafel. Dan moet hij niet raar opkijken als we daar aandacht aan besteden.”