Is Angela de Jong het kwijt? Ze blijft talkshow OP1 afkraken

Angela de Jong lijkt haar fingerspitzengefühl voor wat er leeft bij de ‘gewone’ kijker te zijn verloren nu ze voor de tweede dag op rij negatief schrijft over de talkshow OP1 van de NPO. Hoewel de kijkcijfers iets anders laten zien (OP1 heeft meer kijkers dan Jinek) blijft Angela fan van Eva Jinek, terwijl zij zeer negatief is over de nieuwe concurrent van Jinek op NPO1. Opvallend is hierin dat Angela te gast was in de eerste aflevering van Jinek, het is onbekend of Angela hier een vergoeding voor heeft ontvangen.

Angela laat zich in haar column van woensdag van haar slechtste kant zien: “Tijs en Giovanca. Ik was van te voren bang dat het een ouderwets beeld zou opleveren van de ervaren witte man en een bevallige donkere assistente ernaast.”wat huidskleur hier mee te maken heeft snappen wij niet, maar goed Angela moet toch ook haar column vullen, dus laten we even verder lezen: “Maar daar hadden ze in de voorbereiding op geanticipeerd. Er was duidelijk afgesproken dat Giovanca in alle gesprekken de leiding zou hebben en Tijs de dienende rol had. Daar hield hij zich keurig aan. Al maakte hij in de paar vragen die hij stelde, onmiskenbaar duidelijk dat hij een latenighttalkshow makkelijk in zijn eentje kan dragen en dat Giovanca vooralsnog een maatje of drie te licht is.” om af te sluiten met “Ik zie met de beste wil niet voor me hoe zij een lastige politicus stevig aan de tand voelt.”

De kijker is het overduidelijk niet met Angela eens, als het zo slecht was dan zou er niemand naar kijken. Blijkbaar vinden kijkers het prima dat er elke avond andere presentatoren zitten bij een talkshow. Angela vindt het in ieder geval niets want ook het maandag duo kon niet op de sympathie van Angela rekenen. Hierover schreef zij:”hoe deden Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra het bij hun debuut? Ze oogden onwennig (en klein!) achter de immense tafel. De zenuwen – met versprekingen en slecht luisteren tot gevolg – waren natuurlijk best begrijpelijk. Ook kun je ze als kijker amper kwalijk nemen dat ze beiden hun stempel wilden drukken op elk interview. Het kost nu eenmaal tijd om als duo op elkaar ingespeeld te raken. Gezien de frequentie waarmee ze samen presenteren– één keer per week – komt er ergens in 2021 vast chemie tussen die twee.”

Een gedachte over “Is Angela de Jong het kwijt? Ze blijft talkshow OP1 afkraken”

Reacties zijn gesloten.