Trump nog niet akkoord met toekomst TikTok

President Trump is er nog niet van overtuigd dat de samenwerking van Oracle met Bytedance (de eigenaar van TikTok) voldoende is om de veiligheid van de persoonsgegevens van de Amerikanen te waarborgen. In een reactie zei Trump woensdagavond over hoe goed de samenwerking moet zijn “100% as far as national security is concerned.”

TikTok expert Joey Scheufler: “het probleem lijkt te zijn dat Bytedance in dit voorstel nog steeds de zeggenschap over TikTok heeft en niet het Amerikaanse Oracle. Oracle heeft slechts een minderheidsbelang en zou toezien op de data. Ik geloof overigens niet dat TikTok verboden zal worden, dit is puur een politiek spel, met als grote bijkomstigheid dat TikTok Amerikaans word en daarme de advertentie inkomsten binnen de Amerikaanse economie. Dat gaat hoe dan ook gebeuren.”

De deadline om met een plan te komen om de Amerikaanse activiteiten van TikTok te verkopen is 20 september, anders wordt de app op 29 september verboden in Amerika. Een definitieve deal zou dan op 12 november zijn gesloten. Inmiddels heeft ook de Chinese regering zich bemoeit met een eventuele overname van TikTok door de Amerikanen, zij moeten toestemming geven om het intelectuele eigendom van het TikTok algoritme te kunnen verkopen aan een Amerikaanse koper.